Rami_More_PR_5

Ramirentrapporten – vi tar tempen på byggbranschen

Ramirent är en av Sveriges ledande maskinuthyrare, som vi har jobbat med under flera år. Ett återkommande projekt i vårt löpande samarbete är Ramirentrapporten, där vi tar tempen på byggbranschen varje år.

Rapporten används för att belysa och dela kunskap om viktiga frågor inom branschen. Det handlar t ex om branschens hållbarhetsarbete, säkerhet, jämställdhet, hälsa och arbetsmiljö, digitalisering och kompetensförsörjning. Rapporten är ett viktigt verktyg för alla medarbetare på företaget, i arbetet med att utveckla branschen och vägleda kunderna i en positiv riktning. Dessutom används den för att skapa PR för Ramirent under hela året.

Hur gör vi?

Med hjälp av undersökningsföretaget Novus har vi ställt frågor kring en rad aktuella ämnen till 500 personer inom byggbranschen. Svaren sammanställs i en rapport, där Ramirent även kommenterar och belyser de olika ämnesområdena genom artiklar och intervjuer med medarbetare och sakkunniga från branschen. Allt formges till en lättöverskådlig digital rapport.

Vad blir resultatet?

Genom Ramirentrapporten kan Ramirent med trovärdighet uttala sig om hur byggbranschen ser ut idag och vilka förändringar som krävs för att skapa en mer effektiv, säker, jämställd och hållbar byggbransch.

 Statistiken från undersökningen presenterar vi i pressreleaser och i Ramirents egna kanaler, tillsammans med kommentarer från Ramirent. Det hjälper till att stärka Ramirents varumärke och visar att företaget är en viktig aktör i branschen. Totalt presenterar vi mellan 6–8 pressreleaser från rapporten varje år, vilket resulterar i ett PR-värde på drygt 3 miljoner kronor/år.


Asa_pratbubbla

Vill du veta mer om caset eller oss på More PR? Hör av dig till Åsa!

Selected Works

STIHL TIMBERSPORTS®More PR har jobbat med extremsporten STIHL TIMBERSPORTS® i många år, och när Sverige fick äran att stå värd för VM 2022 var det dags att slå på den stora trumman.

RamirentrapportenEtt återkommande projekt i vårt löpande samarbete med Ramirent är Ramirentrapporten, där vi tar tempen på byggbranschen varje år.

TECEUnder fyra år har vi samarbetat med TECE för att öka varumärkeskännedomen samt intresset för vägghängda toaletter.

MORE-PR_horizontell_svartvit

More PR är en PR-byrå som verkar i Göteborg, och som hörs över hela landet. Vi är PR-byrån som jobbar nära våra kunder och är en naturlig del av er kommunikationsresa. Hela vägen.

More PR är en del av More Alliance.